top of page

Ružinov spestril životy tisícom seniorom: 21 podujatí, 3457 návštevníkov a slávni hostia

"Ružinov seniorom", festival venovaný našim cteným seniorom, sa uskutočnil od 3. októbra do 31. októbra 2023 a priniesol množstvo zaujímavých podujatí pre túto výnimočnú skupinu ľudí. Celkovo sme mali 21 rôznych podujatí, ktoré si zamilovali tisíce návštevníkov.

Ružinov seniorom

Rôznorodý program pre všetkých Na festivale sme sa pokúsili vytvoriť nový program, ktorý oslovil rôzne záujmy našich seniorov. Medzi hlavné body programu patrili:

Ružinov seniorom

Prednášky (12) : Naši seniori mohli diskutovať s osobnosťami ako MUDr. Miloš Bubán, Zora Czoborová, PhDr. Róbert Krause, MUDr. Marcela Laiferová a ďalší. Tieto prednášky im ponúkli príležitosť na obohatenie svojich vedomostí a získanie nových perspektív na rôzne témy.


Koncerty (2) : Hudba má silný liečebný dopad na dušu a preto sme mali na programe dva koncerty, kde naši seniori mohli zažiť skvelú hudbu a príjemný hudobný zážitok.

Divadlá (5) : Divadelné predstavenia sú vždy zábavným spôsobom, ako stráviť čas. Naši seniori si mohli v teatrálnom prostredí užiť pestrý výber inscenácií ako "Na srdci mi hraj!, Alžbeta Báthory, PACHO - Zbojník z Hybe a Milenec“.

Ružinov seniorom

Workshopy (2) : Pre tých, ktorí mali záujem o aktívnejšie zapojenie, sme pripravili workshopy, kde sa mohli učiť nové veci a získať nové zručnosti.

Celkový počet návštevníkov festivalu dosiahol číslo 3457, čo nám dáva veľkú radosť a ukazuje, aký veľký záujem seniorov o podobné kultúrne podujatia existuje.

Známe tváre na pódiu Okrem bohatej ponuky podujatí nám bolo cťou privítať niekoľko významných osobností z oblasti medicíny, kultúry a umenia. Medzi prednášajúcimi sme mali osobnosti, ako je MUDr. Miloš Bubán, Zora Czoborová, PhDr. Róbert Krause, MUDr. Marcela Laiferová a ďalší, ktorí zdieľali svoje poznatky a skúsenosti s našimi seniormi.


Z hereckých osobností, ktoré poctili naše divadelné dosky, patrili Dušan Cinkota, Karin Haydu, Mirka Partlová, Martin Mňahončák, Martin Gyimesi, Eva Sakalová, Marek Majeský, Tomáš Palonder a ďalší talentovaní umelci. Vďaka starostovi Ružinova


Festival "Ružinov seniorom" by sa nemohol uskutočniť bez podpory a angažovanosti starostu Ružinova, Martina Chrena. Jeho úsilie a podpora pre tento festival boli neoceniteľné a dopomohol nám tak potešiť seniorov aspoň touto troškou kultúry a zábavy.


Celý tím CULTUS Ružinov je nesmierne rád, že sme mohli pripraviť tento festival a zviditeľniť kultúru a vzdelávanie pre našich seniorov z Ružinova. Veríme, že ste si festival užili naplno a že sme vám mohli priniesť kus radosti do vašich životov. Tešíme sa na podobné podujatia, na ktorých opäť oslávime múdrosť a skúsenosti našich seniorov.




bottom of page