top of page

Ako sa obliecť na ples z 20. rokov v roku 2024

Od rozprávkových bujarých osláv 20. rokov uplynulo 10 desaťročí, no kód obliekania zostáva dnes rovnako očarujúci ako pred 100 rokmi. 20. roky sú bezpochyby najobľúbenejšou témou obliekania na akúkoľvek párty alebo udalosť. Prečo je téma „Veľký Gatsby“ tak populárna na večierkoch a podujatiach Hnacou silou súčasnej popularity 20. rokov minulého storočia je remake najpredávanejšieho románu z 20. rokov 20. storočia „The Great Gatsby“ od Baza Lurhrmanna z roku 2013. Ešte podrobnejšie, najpamätnejšie scény tohto filmu obsahujú extravagantné, grandiózne a vážne zábavné večerné párty s hosťami oblečenými tak, aby zapôsobili. Najmä dámy vyžarujú eleganciu, krásu a silu, akú sme ešte nevideli. Už len tieto scény udávajú tón oživeniu burcujúcich 20. rokov a udalostí s tematikou Great Gatsby. 


Ples Ružinovčanov

Čo je Gatsby Dress Code Skrátka, Great Gatsby Dress code je formálny. Je však formálny s nesmiernym pôvabom, extrémnym štýlom a vážnou úrovňou sexice. Dokonalý odkaz na dress code môžete vidieť v tomto YouTube klipe.


Skvelý Gatsby Dress Code pre mužov

Ples Ružinovčanov

U mužov to začína tým, že sú dobre upravení. Toto zahŕňa:

  • Byť hladko oholený

  • Stredne až krátke vlasy


Ďalej prejdeme k outfitu. Ak sa pozriete na klip na YouTube, nemusí to byť zložité. Najbežnejšie oblečenie Gatsby pre mužov pozostáva predovšetkým zo 4 hlavných odevov. 1.      Čierny oblek

2.      Biela košeľa s golierom na gombíky

3.      Čierny alebo biely motýlik

4.      Čierne spoločenské topánky

Gatsby Dress Code pre ženy Šaty Gatsby, ktoré sa tiež označujú ako Flapper Dress, sú vašou prvou zastávkou pri skladaní oblečenia na párty Great Gatsby. Našťastie vďaka celosvetovej sieti existuje dostatok informácií a predajcov online na získanie kvalitných šiat Gatsby.


Šaty Gatsby sa vyrábajú vo väčšine farieb vrátane čiernej, červenej, modrej, bielej, striebornej, zelenej a zlatej. Najobľúbenejšie farby sú čierna a červená (konkrétnejšie gaštanová alebo tmavšia červená). Tiež cítime, že tieto 2 farby majú širšiu škálu doplnkov, ktoré dopĺňajú šaty. Napríklad čelenky a dlhé čierne rukavice. Ďalšia farba, ktorú odporúčame, je zelená. Zelené šaty Gatsby sú dizajnovo obmedzené, no vyžarujú energiu plnú pôvabu a elegancie. O čom je presne táto téma.

Ples Ružinovčanov

Šaty Gatsby sa vyrábajú prevažne v 3 dĺžkach. Krátke, po kolená a po podlahe. Najobľúbenejšia dĺžka je po kolená. Šaty po kolená poskytujú pohodlie pri zachovaní elegancie. Lem týchto šiat je nad kolenom, ale ak vezmeme do úvahy strapce, ktoré sa tiahnu okolo lemu, budú mať dĺžku po kolená. Zistili sme, že kratšie šaty Gatsby sú ideálne pre tých, ktorí sa venujú divadelnému umeniu, a dĺžka podlahy je ideálna na formálnejšie príležitosti, ako sú plesy, svadby, gala plesy atď. Keď sa už rozhodnete pre svoje šaty, ďalšou zastávkou je vybaviť si doplnky. Čelenka Flapper – v závislosti od štýlu obliekania sa môžete rozhodnúť pre jednoduchú čelenku, ktorá pozostáva z flitrového pásika, pripojeného motívu a pierka. Jedným z najobľúbenejších štýlov je čelenka v štýle bižutérie s kamienkami a umelými perlami zo slonoviny.

Šperky – myslite na drahokamy a perly! Zo šiat nechceme uberať, preto radíme, aby to bolo jednoduché a skúste použiť to, čo už máte vo svojej šperkovnici. Odporučili by sme vám  náušnice s umelými drahokamami alebo perlami.

Rukavice – tu sú naozaj len 2 možnosti. Dlhé čierne rukavice alebo dlhé biele rukavice. Čierna zdobí takmer všetky farebné šaty (výnimkou sú biele) a biele rukavičky doplnia biele šaty. Ak má vybraný štýl šiat rukávy (krátke alebo dlhé), rukavice sa nevyžadujú.

Pozoruhodnú zmienku venujeme aj ďalším doplnkom Great Gatsby, ako sú šály, pierkové boa, držiaky na cigarety a perlové náhrdelníky.  Ak túžite po návrate do éry exkluzívnosti a elegancie 20. rokov, máme pre vás skvelú správu. Ples Ružinovčanov, ktorý sa koná 27. januára 2024 v Dome kultúry Ružinov, vám ponúka jedinečnú príležitosť prezentovať svoj osobitý štýl a eleganciu v duchu tejto nesmierne populárnej éry.


Ples Ružinovčanov




bottom of page